TECH: Generic App Error - PlanetSide Universe
PSU Social Facebook Twitter Twitter YouTube Steam TwitchTV
PlanetSide Universe
PSU: Pee + Ess + You = PSU
Home Forum Chat Wiki Social AGN PS2 Stats
Notices
Go Back   PlanetSide Universe > General Forums > Tech Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2012-06-27, 05:59 PM   [Ignore Me] #1
GTMagFrost
Private
 
GTMagFrost's Avatar
 
Angry TECH: Generic App Error


Good afternoon,
Looking to jump back in on the 30 days free for Planetside day sunday, i went to patch my client that was used last summer. Patched, awesome...

Click play...

black screen...loading, YAY!...

DING!

"Generic Planetside application error

PlanetSide will now exit"

WTF!?!?!
UHBOUYVFGUHBT&(*^(^%RFVBJI*&^%R

Reinstalled and re-patched, got nothing.

I have sent in a ticket to support, but I dont know what the support for the game is at the moment, so I am not depending on them. So, I ask ye, the masses, please help.

All my system requirements are more than met, I ran it on this same system last summer, and all my drivers are up to date. (ATI Radeon 5770HD)
__________________
Mag Frost
VS:JacenSolo
NC:GeneralJacen
TR:FrostedOne


http://www.goldentriad.org
Golden Triad Gaming Club
Honor, Courage, Duty
Est. 1999
GTMagFrost is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 06:20 PM   [Ignore Me] #2
Goku
Contributor
PSU Moderator
 
Goku's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Make sure the game is running as a administrator.
Goku is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 06:23 PM   [Ignore Me] #3
GTMagFrost
Private
 
GTMagFrost's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Originally Posted by Goku View Post
Make sure the game is running as a administrator.
Still nothing. Same error.
__________________
Mag Frost
VS:JacenSolo
NC:GeneralJacen
TR:FrostedOne


http://www.goldentriad.org
Golden Triad Gaming Club
Honor, Courage, Duty
Est. 1999
GTMagFrost is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 06:35 PM   [Ignore Me] #4
Goku
Contributor
PSU Moderator
 
Goku's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Theres a new launcher. Maybe thats the issue.

Here at the bottom of the page.

http://www.soe.com/getthegame/

Last edited by Goku; 2012-06-27 at 06:39 PM.
Goku is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 06:39 PM   [Ignore Me] #5
GTMagFrost
Private
 
GTMagFrost's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Originally Posted by Goku View Post
Theres a new launcher. Maybe thats the issue.
This is the launcher, correct? I attached a picture.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	helpscreen1.jpg
Views:	557
Size:	340.5 KB
ID:	705  
__________________
Mag Frost
VS:JacenSolo
NC:GeneralJacen
TR:FrostedOne


http://www.goldentriad.org
Golden Triad Gaming Club
Honor, Courage, Duty
Est. 1999
GTMagFrost is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 06:46 PM   [Ignore Me] #6
Goku
Contributor
PSU Moderator
 
Goku's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Yes it is. I'm not quite sure what the issue is now TBH.
Goku is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 06:55 PM   [Ignore Me] #7
GTMagFrost
Private
 
GTMagFrost's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Well, SOE Support actually responded, lets see what they can work out now that they have my dxdiag and msinfo. If I find a solution, i will put it here, because I'm sure others will encounter this issue this weekend trying to get back in the fight.
__________________
Mag Frost
VS:JacenSolo
NC:GeneralJacen
TR:FrostedOne


http://www.goldentriad.org
Golden Triad Gaming Club
Honor, Courage, Duty
Est. 1999
GTMagFrost is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 07:12 PM   [Ignore Me] #8
Goku
Contributor
PSU Moderator
 
Goku's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Yes please do.
Goku is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-27, 10:37 PM   [Ignore Me] #9
Wolfboy
Private
 
Wolfboy's Avatar
 
Misc Info
Re: TECH: Generic App Error


Hey, I had this issue and I lowered my resolution and it launched no problem. Might be worth it to try the same.
__________________
Wolfboy is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-28, 12:21 AM   [Ignore Me] #10
GTMagFrost
Private
 
GTMagFrost's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Originally Posted by Wolfboy View Post
Hey, I had this issue and I lowered my resolution and it launched no problem. Might be worth it to try the same.
Well son of a bitch...it worked...

go figure.

But definitely had to run it in admin mode.
__________________
Mag Frost
VS:JacenSolo
NC:GeneralJacen
TR:FrostedOne


http://www.goldentriad.org
Golden Triad Gaming Club
Honor, Courage, Duty
Est. 1999
GTMagFrost is offline  
Reply With Quote
Old 2012-06-28, 08:25 AM   [Ignore Me] #11
Goku
Contributor
PSU Moderator
 
Goku's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


Lol. Good I will remember that one.
Goku is offline  
Reply With Quote
Old 2013-01-20, 02:31 PM   [Ignore Me] #12
monsterluke
Private
 
Re: TECH: Generic App Error


how do u lower the resolution, i've been having the same problem out of a blue moon, please help, just so u know i use the other planetside 2 server because i'm in the UK
monsterluke is offline  
Reply With Quote
Old 2013-01-21, 01:59 PM   [Ignore Me] #13
monsterluke
Private
 
Re: TECH: Generic App Error


Originally Posted by Goku View Post
Lol. Good I will remember that one.
how do u lower the resolution, i've been having the same problem out of a blue moon, please help, just so u know i use the other planetside 2 server because i'm in the UK
monsterluke is offline  
Reply With Quote
Old 2013-01-21, 02:35 PM   [Ignore Me] #14
Ailos
Contributor
Major
 
Ailos's Avatar
 
Re: TECH: Generic App Error


This thread applies to PlanetSide 1.

To lower the resolution in PS2:

Once the game has started (you clicked play from the launcher), before you select your character click on "settings" in the lower right corner. Then hit 'Graphics' and it should let you pick from any list of resolutions.

If you've messed up and the game won't start because the resolution set is outside your monitor, you can manually set the resolution inside useroptions.ini file.
__________________
Doctors kill people one at a time. Engineers do it in batches.

Interior Crocodile Aviator
IronFist After Dark
Ailos is offline  
Reply With Quote
Old 2013-01-26, 01:59 PM   [Ignore Me] #15
monsterluke
Private
 
Re: TECH: Generic App Error


Originally Posted by Ailos View Post
This thread applies to PlanetSide 1.

To lower the resolution in PS2:

Once the game has started (you clicked play from the launcher), before you select your character click on "settings" in the lower right corner. Then hit 'Graphics' and it should let you pick from any list of resolutions.

If you've messed up and the game won't start because the resolution set is outside your monitor, you can manually set the resolution inside useroptions.ini file.
yeah i can't get in the game, how do i do it form the outside, plz reply
monsterluke is offline  
Reply With Quote
Reply
  PlanetSide Universe > General Forums > Tech Forum

Bookmarks

Tags
error, support, tech

Discord

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.

Content © 2002-2013, PlanetSide-Universe.com, All rights reserved.
PlanetSide and the SOE logo are registered trademarks of Sony Online Entertainment Inc. © 2004 Sony Online Entertainment Inc. All rights reserved.
All other trademarks or tradenames are properties of their respective owners.
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.