Realtek lan RTL8168/8111 Can not start(10) xp error! - PlanetSide Universe
PSU Social Facebook Twitter Twitter YouTube Steam TwitchTV
PlanetSide Universe
PSU: Very low sodium.
Home Forum Chat Wiki Social AGN PS2 Stats
Notices
Go Back   PlanetSide Universe > General Forums > Tech Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2012-08-07, 04:00 PM   [Ignore Me] #1
Ait'al
Contributor
General
 
Ait'al's Avatar
 
Realtek lan RTL8168/8111 Can not start(10) xp error!


I'm in xp this is an onboard lan. It just stopped the other day and I haven o idea how to get it up. I've reflashed the bios to the newest revision i've tried like 3 different drivers(only ones I can find) Nothing gets it to work. I can't quite remember the reason or circumstances it went.

Mobo: GB-970-D3 F9<- bios revision
OS: xp 32bit SP3

I'm fully updated. The stupid thing is this works perfectly in Linux. It's something in windows and is not hardware as far as I can tell. I've reinstalled updated uninstalled all the network cards. Nothing working. I'm completely loss. anyone know.

The Hp driver fix doesn't work either because it will not let you install for xp and is not supportive of it. I can't play any online games because of this problem. And the games obviously don't work in linux.

This is a new 10gb partition of windows xp. It was working from the beginning after I installed the lan drivers initialy. I was playing the SWTOR trial with it. I have the games on a second disk. Now it's just not working. And as I said it still works on linux no problems. I'm currently using my barely functioning wireless connection to type this because I don't feel like rebooting. And yes linux worked still after I had the problem with windows. I was using it to dl the drivers and stick them into the windows partition.

Last edited by Ait'al; 2012-08-07 at 04:35 PM.
Ait'al is offline  
Reply With Quote
Old 2012-08-07, 05:24 PM   [Ignore Me] #2
Mutant
Contributor
Master Sergeant
 
Mutant's Avatar
 
Re: Realtek lan RTL8168/8111 Can not start(10) xp error!


This is your motherbord:?
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128521

As you have reinstalled drivers and flashed the bios already I can see only one thing left for you;
Try reinstalling windows.
__________________
____________________ [BLTR] - Miller - www.blood-legion.com _____

Last edited by Mutant; 2012-08-07 at 05:29 PM.
Mutant is offline  
Reply With Quote
Old 2012-08-07, 11:21 PM   [Ignore Me] #3
Ait'al
Contributor
General
 
Ait'al's Avatar
 
Re: Realtek lan RTL8168/8111 Can not start(10) xp error!


Yea, That is my board. I put in my extra lan card. I'll try that later. Hoping something to fix short of that. 8)
Ait'al is offline  
Reply With Quote
Reply
  PlanetSide Universe > General Forums > Tech Forum

Bookmarks

Discord

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

Content © 2002-2013, PlanetSide-Universe.com, All rights reserved.
PlanetSide and the SOE logo are registered trademarks of Sony Online Entertainment Inc. © 2004 Sony Online Entertainment Inc. All rights reserved.
All other trademarks or tradenames are properties of their respective owners.
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.